15 років за ґратами. Такий вирок отримав скульптор з Острога, який зарізав свою кохану, а її тіло ховав у себе в майстерні. Більше того він намагався вбити знайомого, але тому дивом вдалось вижити. Нещодавно скульптор почув вирок. 15 років тюрми та 700 тисяч гривень компенсації потерпілим. Втім, обвинувачений з таким рішенням суду не згоден. Готує апеляцію.

Здолбунівський міський суд. Завершальна стадія кримінального процесу. Слуги феміди оголошують вирок острозькому скульптору Віктору Архіпову, якого судять за вбивство та замах на вбивство. Ці дві події сталися взмику 2019-2020 років. Спершу скульптор зарізав жінку, яку кохав, а її труп захоронив в насосній ямі своєї майстерні, засипавши його попелом. Дочка загиблої розповідає, що у відносинах матері і  Віктора Архіпова відчувала щось неладне. А все тому, що скульптор був некерований під дією алкоголю.

Згодом через півтора місяця в ту ж майстерню у пошуках роботи прийшов Дмитро Довгий. І під час спілкування поцікавився спцефічним запахом у приміщенні, за що отримав декілька ударів по голові ножем-тесаком. На щастя, чоловіку вдалося втекти, ба більше, вижити після серйозних травм. Дмитро пригадує той день і каже, що все могло скластися не на його користь.

Після замаху на Дмитра до митця завітали поліцейські, які і виявили тіло жінки.

Скульптора судили за двома статтями, хоча він сам заперечує свою провину.

Свою непричетність обвинувачений міг довести на поліграфі, проте в нього це не вдалося.

Навіть після всіх слідчих експертиз та зібраних доказів, які беззаперечно вказують на скульптора, Віктор Архіпов свою вину у вбивствіт ак і не визнав. Так само, як і про напад на Дмитра Довгого. Тим не менш, суд не переконали такі доводи.

До набрання вироку законної сили обвинуваченого помістили у СІЗО на 2 місяці. Однак скульптор не здається та вже готує апеляцію. 

Читайте також: У Рівному в ДТП потрапила маршрутка