Область хочуть засадити енергетичною вербою, а у Рівному звести ще дві котельні на біопаливі. Саме такі плани з'явились у тепловиків. Що це дасть місту, а, головне, чи отримають рівняни у результаті менші платіжки на тепло - дивіться далі у сюжеті.

Це котельня на білопаливі що по вулиці Соборній, 225. Її потужність близько 10-ти мегават. Саме тому вона дає змогу забезпечити теплом чималу кількість бюджетних установ та за необхідності прилеглі житлові будинки. Сировина - тріска, тобто відходи деревини з місцевих лісгоспів чи підприємств нашої області.

За опалювальний сезон ця котельня спалює до 80 тисяч кубічних метрів тріски. Насамперед - це вибір енергоносія. Адже замість газу є можливість використовувати біопаливо. Зрозуміло, що це може позначитись і на кінцевій ціні на тепло, ба більше і на енергетичній незалежності міста.

На альтернативному паливі у Рівному працює п'ять котелень різної потужності. Обіцяють до кінця року запустити в експлуатацію і ще одну - на вулиці Макарова. Це буде одна з найбільших котелень на твердому паливі у Західній Україні. ЇЇ потужність досягне 20-ти мегават.

На майбутнє планують побудувати і ще дві: на вулиці Будівельників, 8, яка зможе забезпечити теплом мікрорайон Північний, а також на Князя Володимира, яка покриє вже центр міста. До того ж, "Рівнетеплоенерго" планує висадити, так звану, енергетичну вербу, яку в майбутньому будуть перероблювати на біопаливо. Робити це планують неподалік Рівного у Дядьковичах. У громади є майже 150 гектарів, які можна передати в оренду під цю ініціативу. Як запевняють тепловики, усі ці заходи допоможуть зменшити споживання газу, як основного енергоресурсу для виробництва тепла.

Читайте також: У центрі Рівного два будинки залишились без опалення