Джерело: Рівненська облдержадміністрація
Місто Острог, що на Рівненщині, стане Молодіжною столицею України-2022. Воно перемогло у національному конкурсі і вибороло першість серед великих міст. Це означає, що упродовж наступного року тут відбуватиметься чимало заходів, спрямованих на розвиток молодіжної політики. І цей досвід можна буде поширювати й на інші регіони.

Сьогодні в Острозі, у рамках проєкту «Молодіжна столиця України-2022», відбулася робоча зустріч за участю офіційної делегації на чолі з заступником Міністра молоді та спорту України Мариною Попатенко. Про це інформує Рівненська ОДА.

За її словами, національний конкурс «Молодіжна столиця України» започаткували ще в 2017 році

«Ми хотіли створити умови, щоб молодь більше долучалася до прийняття рішень на локальному рівні. Щоб був місток взаємодії між нею і представниками місцевої влади. Щоб попрацювати над тим, аби молодь хотіла залишатися на місцях і долучалася до розвитку громад своїм креативним потенціалом, - прокоментувала Марина Попатенко. - Тобто конкурс про те, щоб молодь відчувала себе важливою частиною громади. Спільно ми зможемо зробити багато якісних змін, що вплинуть на розвиток міста».

Вона також акцентувала, що фінально саме у місті, яке отримало на рік статус молодіжної столиці, проводиться центральний форум. Це яскравий захід, який влаштовують для того, щоб привернути увагу до кращих молодіжних практик, досвід яких можна нести по всій країні.

Тим часом міський голова Острога Юрій Ягодка підкреслив, що статус Молодіжної столиці України позитивно вплине і на імідж міста в цілому.

Читайте також: Рівненський драмтеатр повідомив, на коли перенесли прем'єру вистави