З робочим візитом на Рівненщину завітав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Перевірив стан готовності інфраструктурних об'єктів, включених до державних програм фінансування. А ще провів нараду з міськими та обласними чиновниками, і поцікавився ходом вакцинальної компанії в області. Подробиці - далі у сюжеті.

Свій робочий візит на Рівненщину міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов розпочав з інспеції стадіону "Авангард". Нині там триває активна база будівництва. Україні не вистачає досвіду спорудження подібних інфраструктурних об'єктів за державний кошт, тож Рівне в цьому плані може стати гарним прикладом для наслідування.

Стадіон "Авангард" буде доступний для шести видів олімпійських дисциплін. Місто матиме можливість проводити тут всеукраїнські змагання та культурно-мистецькі заходи. За словами директора фірми-підрядника - готовність об'єкту складає понад 50%. Вже активно ведуться роботи на західній трибуні: змонтовані плити сидінь для глядачів, проводять монтаж накриття та підведення електро та тепло комунікацій.

Після інспекції об'єктів, які фінансуються за програмами державного кошторису, міністр провів робочу нараду з міськими та обласними управлінцями. На порядку денному і тарифне питання. Зокрема і те, чи покриє держава різницю між економічно обгрунтованою та фактичною ціною на тепло.

Підсумував: темпи будівництва інфраструктурних об'єктів задовільні, ба більше при готовності проєктної документації до кінця грудня є можливість включити в державну програму і 50-ти метровий басейн, який планують побудувати на базі ДЮСШ №2, адже кошти на його проєктування депутати Рівнеради таки виділили.

Закінчили робочу зустріч темою вакцинації. За словами міністра, норма для Рівненщини - 10 з половиною тисяч щеплень щодоби. Після тривалого застою - вже впродовж двох днів в області вдається виконувати вказані показники.

Читайте також: У Рівному знизять суму в платіжках до 50 відсотків завдяки заходам з енергоефективності