Підготовка до облаштування квазі кільця. У Рівному вже перенесли частину прилавків ярмарку поблизу центрального ринку. Тут у майбутньому хочуть відкрити реверсивну смугу руху для автомобільного транспорту. Остаточних схем ще немає, саме тому офіційно "ярмаркова торгівля" була продовжена на три місяці. Що про це думають продавці, та чи чинять останні спротив таким ініціативам міської влади - далі у сюжеті.

Обідня пора. Понеділок 16 листопада. Кіоски для торгівлі, яка і досі офіційно вважається ярмарком переносять на протилежний бік дороги. В майбутньому тут і далі продовжать торгівлю. А на місці, де вони стояли раніше - відкриють односторонній автомобільний рух.

Поки остаточні схеми дорожнього руху на стадії розробки термін дії ярмарку продовжили. Проте торгівля не ведеться через жорсткі карантинні обмеження. Пані Надія за кіоском тут не один рік - продає власноруч вирощені овочі та фрукти. Каже, незабаром тут встановлять паркан та накриття. Єдиною проблемою, називає відсутність простору. Адже між рядами на її думку місця буде обмаль. На самому ж ринку вільних торгових місць немає.

Роботи з розчистки проїжджої частини планові, згідно з рішенням міськвиконкому. За словами голови ініціативної групи місцевих підприємців Богдана Котка, спротиву вони не чинять, але й ситуацією не задоволені.

Поруч тут будуть і паркомісця. Розчищення площі для руху автотранспорту - крок до облаштування так званого квазі-кільця від проспекту Миру і до центрального ринку. Це передбачатиме реверсивний проїзд по вулиці Шевченка з виїздом на вулицю Пересопницьку та назад на Набережну.

Читайте також: Ще чотири рівненські школи перейшли на очний формат навчання