У Рівному сьогодні пікетували архітектори. Під стінами облдержадміністрації рівненські спеціалісти долучились до загальноукраїнської акції проти закону №5655. Після внесених змін до документу архітектори мають право лише спроектувати об'єкт, далі усі повноваження передаються забудовнику, який зможе змінювати його на свій розсуд. Таким чином, професія архітектора може бути знищена. Більше подробиць дивіться у сюжеті.

У Рівному біля обласної державної адміністрації на мирну акцію зібралися архітектори та небайдужі рівняни. Вони протестують проти прийнятого нардепами у першому читанні закону під номером 5655, який ставить професію архітектора на задній план. Йдеться про позбавлення архітекторів майнових прав інтелектуальної власності на проєктну документацію для об’єктів, які будуються за бюджетні кошти.

Учасники акції впенвнені, що у верховній раді таке рішення прийняли в інтересах крупних монопольних забудовників, що в свою чергу може знищити реформу децентралізації. Оскільки контроль за сферою містобудування від місцевої влади передається у руки уряду.

Рівненські архітектори з цього приводу підготували резолюцію зі своїми вимогами.

Учасники акції одноголосно підтримали резолюцію. Обласна влада підтримала таке звернення та пообіцяла її розглянути та зробити усе можливе.

Далі бласні чиновники планують передати резолюцію на розгляд у Київ. До слова, подібна мирна акція протесту 16 листопада пройшла по всіх містах України. 

Читайте також: Замість прального порошку - сіль: як рівнянам не потрапити на гачок шахраїв (ВІДЕО)