На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу звернулась посадова особа Нобельського національного природного парку з заявою щодо проведення Інспекцією заходів державного нагляду з метою фіксування фактів випалювання сухої водно-болотної рослинності на території парку.

По даному факту, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели позаплановий захід, за результатами якого встановили, що в межах Нобельського національного природного парку на території Локницької сільської ради Вараського району між селами Млини, Омит та Ніговищі випалювали суху водно-болотну рослинність.

Загальна площа згарищ становить 280 га. Осіб, які здійснили це правопорушення не встановлено.

Відповідно до додатку № 6 Постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року № 541 « Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок випалювання сухої водно-болотної рослинності на території Нобельського національного природного парку становить 275 тис. грн.

В діях осіб, які вчинили вищевказані порушення вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 252 Кримінального кодексу України, тому державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу матеріали перевірки направлено до Головного Управління Національної поліції в Рівненській області для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте також: На Рівненщині чоловік отруївся чадним газом