Джерело: Рівненська міська рада
Квасилів є невід’ємною частиною Рівненської територіальної громади, тому програми, які діють в обласному центрі поширюються і на будинки селища.

Голова ОСББ "Квасилівські зорі" Світлана Басовець разом зі старостою селища Квасилів ще з січня 2021 року дізнавались про можливості втілення в життя комплексних технічних рішень з енергоефективності у п'ятиповерховому будинку №28-А, що на вулиці Молодіжній. Про це інформує Рівненська міська рада.

Мешканці будинку 28-А проявили щире бажання змінити своє житло до рівня європейського зразка, проявили згуртованість та усвідомлення відповідальності за власний дім.

6 березня 2021 року голова ОСББ Світлана Леонідівна подала заявку з пакетом документів на участь в програмі "Енергодім. Рівне" (пакет Б). З хвилюванням чекали затвердження в столиці і на місцевому рівні. Станом на сьогодні уже розпочато роботи, а саме в техпідпіллі багатоповерхівки замінено і утеплено внутрішні мережі теплопостачання, встановлено лічильник обліку тепла з терморегулятором, збалансовано подачу тепла.

Кошти на впровадження заходів з енергоефективності в ОСББ надійдуть з державного та місцевого бюджетів, а 20 відсотків профінансують мешканці цього будинку. До речі, голова ОСББ Світлана Басовець відзначила, що лише модернізація техпідпілля дозволить заощадити на оплаті за тепло вдвічі, а ще буде утеплення фасаду.

"Як на мене, старт хороший, можна ділитися досвідом з іншими ОСББ, які є і будуть створені за бажанням мешканців квасилівських багатоповерхівок", - прокоментувала староста Квасилова.

Читайте також: Рівняни жаліються на роботу АТ "Рівнегаз": в чому полягає проблема?