Швидкість, трампліни та падіння - у селі Бугрин відбувся чемпіонат області з мотокросу. І Хоча й змагання мали статус обласних, на них з'їхалися 45 спортсменів зі всієї України. Наймолодшому учаснику 5 років, найстаршому - 55. Про небезпечний, але драйвовий вид спорту, який об'єднує різні покоління далі розповість Павло Невесенко.

8-річний Арсен Троцюк з двох років займається мотокросом. Він є уособленням цьогорічного чемпіонату Рівненщини з мотокросу, адже трасу у Бугрині облаштував його дідусь, аби онук міг відточувати свою майстерність. За шість років Арсен приймав участь в не одних змаганннях і показує непогані результати. Розповідає про свій мотоцикл та секрет перемоги.

Поруч з Арсеном Олег Ліпінській, який виступає у класі ветеранів. Чоловік 34 роки займається мотокросом. Неодноразово був чемпіоном України та учасником національної збірної. Розповідає у мотокрос закохався відразу і жодного разу за багато років не пошкодував про свій вибір. Хоча й зізнається, що це небезпечний вид спорту.

А далі спорсмени стартують на новій трасі у Бугрині.

Спортсмени змагалися у восьми класах відповідно до віку учасників. Основне на даній трасі правильно увійти в поворот та подолати трамплін.

Мотокрос є дуже популярним видом спорту у Бугрині. Тут навіть є відповідна секція, де займаються діти. Власне і нову трасу відкрили задля популяризації цього виду спорту серед дітей. Організатори кажуть, даний кубок проводять, щоб ветерани передали свої знання дітям.

Ірина Білошицька фанатка технічних видів спорту. Змагання у Бугрині стали першими, до яких жінка долучалася як співорганізаторка.

Подолав сьогодні два заїзди і Рівненський спідвеїст Віталій Лисак. Розповідає мотокрос кардинально відрізняється від спідвею. Довелося багато чому вчитися вперше і навіть по ходу гонки.

По завершенню змагань визначили 9 переможців у різних вікових категорій. Організатори задоволені кубком. Розповідають і надалі популяризуватимуть цей вид спорту. До слова 8-річний Арсен Троцюк у своїй віковій категорії здобув чергове для себе перше місце.

Читайте також: Рівненські борці здобули перше командне місце на міжнародному турнірі в Польщі