Замість ринку на Боярці у Рівному хочуть збудувати торговий центр. Мешканці району проти забудови. Бо зменшиться прибудинкова територія. Для реконструкції пасажу власники хочуть приватизувати понад 3 сотки комунальної землі і для цього, за словами юристів, використали схему зі смітниками, які зареєстрували як нерухоме майно. А ще місцеві бояться, що на місці базарчика буде чергова багатоповерхівка. Павло Невесенко продовжить.

Цей торговельний пасаж на Боярці в народі називають "базарчиком". Питання про його реконструкцію почали піднімати ще у 2019 році. Власники торгового дому Орислава, якому належить ринок. Ось так виглядають ескізи майбутнього торгового центру. Також планують приватизувати понад три сотки землі за торговим пасажем, для облаштування там відкритої двоповерхової парковки. Мешканці прилеглих будинків проти забудови. Адже, як мінімум, це спричинить транспортний колапс.

Інна Коломієць додає, що власники торгового дому "Орислава" не йдуть на контакт з людьми і не чують їхніх побажань. Стверджує, що у незаконний спосіб хочуть приватизувати більше трьох соток комунальної землі.

Також на ділянці, яка уже належить торговому дому "Орислава" знаходиться теплова мережа, яка йде до чотирьох під'їздів будинку номер 44 на Дубенській. Що буде з нею у разі реконструкції, місцеві теж не знають.

24 червня на сесії Рівнеради депутати дозволили «Ориславі» розробити проєкт землеустрою «щодо відведення у власність шляхом викупу земельної ділянки на Дубенській, 44-А, на якій розташований об’єкт нерухомого майна». Наступний крок – викуп.

Детальніше - у сюжеті.

Читайте також: У Рівному відкрили ще один пункт щеплення проти коронавірусу (ВІДЕО)