У Рівному 12-річний хлопчик з багатодітної сім'ї, грає на скрипці в центрі міста, щоб заробити на велосипед. Робить це щодня, грає по дві - три години. Перехожі реагують на це позитивно, проте в соцмережах є й негативні відгуки.

Щодня в обідню пору 12-річний Богдан приходить в центр Рівного. Розкладає свою скрипку та грає. Виконує різні композиції від гімну України до відомих творів Моцарта.

Вперше хлопчик вийшов на вулицю місяць тому, разом з своїм молодшим братом.

Ми там заробили спочатку. Для нас це було багато, як на свій заробіток, 300 гривень, - розповідає Богдан.

Гроші 12-річний Богдан не витратив, а поклав на збереження. Бо ж вийшов грати на вулицю для того, щоб заробити на велосипед.

Б/у велосипед коштує біля двох тисяч. Ці гроші, я думаю, назбираю. А от новий коштує, я цікавився в деяких місцях, від 5-7 тисяч. Це на мій розмір

Хлопчик живе у багатодітній сім'ї. Мама Олександра каже, придбати велосипед зараз не має можливості.

Навіть, БУ. Я сказала "Богдане, на жаль, цього року не будеш їздити на велосипеді, тому що в мене не має можливості, але якщо хочеш, то ось там є люди, які ходять і грають на скрипочці і вони таким чином заробляють", - розповіла мама Олександр Макогон.

Богдан займається музикою з 5-ти років. Каже, грає на вулиці не тільки для того, щоб придбати велосипед, а також, щоб підняти настрій перехожим. Проте буває різне...

Деяким перехожим просто не подобається, говорять, що я жебракую, але я ж говорю, я ж не стою з протягнутою рукою. Це не жебрацтво.

Такої реакції не розуміє мама хлопчика. Каже, Богдан грає з власної волі.

Дитина не сидить в гаджетах, дитина не в пк, дитина чимось займається і воно корисно і як для дитини тому що вона займається своїм репертуаром.

Та вдосконалює свої навички. Деякі перехожі залишають гроші. Хтось - 1 гривню, а хтось і 20.

Він хоче показати людям, які у нього здібності, так що це цілком нормально.

Юний скрипаль каже, після того, як заробить музикою на велосипед, поставить нову ціль.

Дивіться також: у Німеччину та Білорусь купляють мед із Рівне нщини

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber