Фото ілюстративне
Аферисти використали дві звичні схеми: представились працівником банку та «переоформили» під час продажу автомобіль.

До поліції повідомила 38-річна рівнянка, що на її мобільний зателефонував псевдобанкір і почав запевняти, що шахраї намагаються зняти кошти з її банківської картки. Аби врятувати заощадження, жінці порадили терміналом переказати кошти на рахунки мобільних телефонних номерів, які й вказали аферисти. Таким чином рівнянка позбулася 20800 гривень.

В аналогічний спосіб зловмисники ошукали й 67-річну жительку обласного центру, яка перерахувала шахраям 52 тисячі гривень.

А 63-річний мешканець Рівного потрапив на гачок шахраїв, коли хотів придбати автомобіль на одному з інтернет-ресурсів. Спочатку, нібито, власник автівки попросив переказати 21500 для переоформлення транспортного засобу. А потім почав запевняти, що іномарка перебуває на кордоні, аби привезти її на територію України потрібно іще 83 630 гривень. Чоловік все зробив так, як вимагали аферисти. Втім, вже через деякий час «продавець» уже був відсутній в мережі, а переписка із клієнтом видалена.

За всіма фактами вчинення шахрайств дізнавачі проводять досудове розслідування.

Правоохоронці закликають громадян не робити жодних поспішних кроків, коли йдеться про грошові кошти на операції із ними!

Запам'ятайте: працівники банківських установ ніколи самі не телефонують своїм клієнтам! Товар, обраний в інтернеті, не оплачуйте наперед, а особливо, коли це стосується цінних та дороговартісних товарів.

Читайте також: На Сарненщині під час обшуків вилучили понад пів тонни бурштину без документів (ФОТО)