Наразі в Україні триває вакцинальна кампанія, але далеко не всі наважуються публічно її підтримати у соцмережах, побоюючись реакції користувачів. Проте днями Волинська обласна бібліотека для юнацтва продемонструвала, як це робити, опублікувавши уTwitter допис із простим та своєрідним закликом вакцинуватися.

До недавнього часу у Волинської бібліотеки взагалі не було акаунту у Twitter, лише сайт, Facebook на 3000 підписників та Instagram. Та й стилістика подання новин значно відрізняється від стрічки у твітері – публікації в інших соцмережах стримані і доволі формальні, що притаманно більшості державних освітніх закладів України.

Тим не менше, акаунт @Volyn_Youth_Lib у Twitter – офіційний і, дійсно, належить бібліотеці. Про це редактору AIN.UA підтвердили в офіційному акаунті бібліотеки. Він створений лише 2 листопада і перші дні свого існування майже не привертав увагу. Все змінилося 8-го числа, коли на ньому вийшов той самий твіт:


На момент написання статті у нього більше 2000 лайків, 300+ ретвітів та більше 30 коментарів. Загалом, як повідомила AIN.UA його автор Іванка Пікула, охоплення твіта склало 60 000 унікальних переглядів.

"Аж на такий результат я не розраховувала. Перші твіти, які я робила, збирали небагато", - зізналась дівчина.

На сьогодні у Twitter-акаунту Волинської бібліотеки майже 900 підписників, публікації набирають сотні лайків і тисячі переглядів. Непогано як для акаунту, якому трохи більше тижня.

До слова, авторка тепер популярного твіту - 21-річна Іванна Пікула, яка виросла у селі на Рівненщині. Наразі дівчина живе в Луцьку, навчається в магістратурі на факультеті філології та журналістики по спеціальності "українська мова, українська та світова література". А вакансію в обласній бібліотеці Іванці порекомендувала її викладачка.

Ідея створити акаунт у Twitter була саме Іванки. Перші дня після запуску акаунт не помічали, але твіт про вакцинацію раптом вистрелив – і буквально в один день зробив Волинську бібліотеку "зіркою".

Наразі дівчина продовжує вести Twitter, притримуючись свого фірмового стилю, який до впродоби її аудиторії.

Читайте також: Рівнянка просить підтримати петицію щодо компенсації тарифів на теплопостачання малозабезпеченим людям