"Ми не можемо сказати, що все працює як швейцарський годинник" - зазначила координаторка з вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк, досить часто система охорони здоров`я висить і дані медичні працівники змушені вносити із запізненням. Усе через те, що саме зараз багато рівнян та жителів області масово кинулися вакцинуватися і вносити цих особистих даних лікарям доводиться значно більше ніж раніше.

Люди, які щеплюються, не зобов`язані запам`ятовувати, яка їх бригада щеплювала - наголосила у програмі "Без Цензури" на телеканалі Рівне 1  координаторка з вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк.

Але проблеми з підтягуванням даних про вакцинацію існують. І щоб їх вирішити людям необхідно найперше дізнатися з якої лікарні бригада медичних працівників їх щеплювала. Зробити це можна відтепер в офлайн-пункті Дії у територіальному підрозділі ЦНАПу в ТРЦ «ЗЛАТА ПЛАЗА». Знаходиться він на нульовому поверсі центру. 

Тому, що якщо Дія показує, що є помилка при внесенні даних, то цю помилку можуть виправити лише ті хто вносив дані. Після з`ясування питання, яка саме бригада лікарів щеплювала необхідно звернутися в той медичний заклад, щоб змінити неправильні дані. Інколи Дія просто вчасно не підтягує і потрібно деякий час зачекати - уточнила Олена Гандзюк

В офлайн-пункті, що розміщений у територіальному підрозділі ЦНАПу в ТРЦ «ЗЛАТА ПЛАЗА» можна отримати консультації з наступних питань:
- дізнатися про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання;
- подати заявку на отримання СOVID-сертифіката на порталі та в застосунку Дія;
- які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема виникла в лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);
- визначити помилку генерування сертифіката;
- що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з 6 місяців до 365 днів.

Детальніше про це та інші питання щодо міфів вакцинації від коронавірусу можна переглянути у повній версії програми "Без Цензури".

 Читайте також: На Дубенщині піротехніки знищили 70-кілограмову авіаційну бомбу