Мільйони гривень, тисячі доларів готівкою, біткоїни та акції Tesla. І все це в декларації депутата сільської ради на півночі Рівненщини. Як виявилося, гривневий мільярдер не місцевий. Попри це, його обрали депутатом. Чим відомий чоловік у громаді та що він розповів журналістам - дивіться у сюжеті.

Депутат сільської ради виявився доларовим мільйонером. Про це стало відомо із оприлюдненої декларації. Згідно з нею, Володимир Пачесний має понад 9 мільйонів гривень та 77 тисяч доларів готівкою. На банківському рахунку тримає ще майже півтора мільйони гривень і більше 13 тисяч доларів. В дружини Ірини - більше двох мільйонів гривень і ще 40 тисяч доларів готівкою. Та напевно найцікавіше, в розділі цінних паперів та нематеріальних активів. Адже подібне рідко зустрінеш в декларації сільського депутата. Володимир Пачесний придбав 500 акцій автомобільної компанії Тесла. Номінальна вартість одного цінного паперу - 6160 гривень. А ще у декларації пана Володимира - криптовалюта. 124 біткоїни. Вартість валюти змінюється чи не щодня. Станом на сьогодні - це 8 мільйонів доларів. А це Вирівська сільська рада, де Володимир Пачесний - депутат. Голова каже, про статки колеги більшість дізналися нещодавно, із новин. Цифрами були приголомшені.

Володимир Пачесний вочевидь не публічна людина. Його фотографій ми не знайшли ні в соціальних мережах, ні на сторінці громади. Згідно з декларацією він мешкає в Одеській області. А ось місцеві стверджують інше.

Дружина має земельні ділянки та будинки в Бармаках, поблизу Рівного. А за словами, голови подружжя ніби то проживає в Клесові. Відомо, що вони виховують двох доньок. Якщо депутата в соцмережах ми не знайшли, то його дружина Ірина Сергейчук веде свої сторінки у Фейсбуці та Інстаграмі. Публікує фотографії зроблені у Рівному, Клесові, Сарнах та Одесі. Ось тут пані Ірина в хутряній шубі. У неї їх декілька. Три - норкові та одна соболина за 420 тисяч гривень. А тепер повернемося до громади. Поблизу сільської ради клуб, де зазвичай відбуваються сесії. Тут про Володимира Анатолійовича знають.

Як розповідають бібліотекарки, повз кабінету зазвичай проходять депутати на сесії. Тож вони знають усіх.

За словами голови сільської ради, Володимир Пачесний був на 11-тьох сесіях. На чотирьох інших - ні. Ось Сергій Опалько оцінює діяльність депутата.

Пан Володимир самовисуванець, тобто не йшов на вибори від політичної партії. І, за словами місцевих, раніше не був депутатом. На цих виборах його обрали в Кам'яно-Случанському старостинському окрузі. Ми поїхали і туди, аби дізнатися чому мешканці підтримали немісцевого кандидата і чи знають його взагалі. Це село Кам'яне-Случа?нське. Населення трохи більше тисячі.

Телефоном староста села розповіла, що Володимир Пачесний посприяв у зборі коштів на лікування за кордоном місцевої дитини. І надалі допомагав матеріально тим, хто до нього звертався. Староста вважає, його підтримали, завдяки благодійності.

Поспілкуватися із депутатом нам вдалося лише телефоном. Він підтвердив, що займається благодійністю і що справді володіє усім вказаним у декларації. Поцікавилися у пана Володимира навіщо мільйонерові йти в сільські депутати.

Хоч 36-річний Володимир Пачесний народився за межами Рівненщини, він пояснює, хоче робити добрі справи в області, адже тут живе його родина. Відомості із декларації депутата мільйонера публікували у багатьох всеукраїнських ЗМІ. Про нього писали різне. Журналісти зазначали, що село Вири розташоване неподалік Клесова, поблизу якого старателі упродовж багатьох років ведуть нелегальний видобуток бурштину. Але пан Володимир негативну інформацію спростовує. Каже, біткоїни придбав ще у 2013 році. Тоді витратив всього 70 тисяч гривень. Що для підприємця, на його думку, було невеликою сумою. До слова, пан Володимир пообіцяв зустрітися з нами пізніше. Тож можливо невдовзі він поділиться своєю історією успіху.

Читайте також: На Рівненщині підпалили автомобіль народному депутату України