Більше 100 звернень за день, черги до консультантів та задоволені люди, яким згенерувати у «Дії» документи про вакцинацію. Так у Рівному працює пункт допомоги з отримання СOVID-сертифікатів. Його відкрили на початку тижня у приміщенні ТРЦ «Злата Плаза». Наплив людей чималий, тож до роботи вже залучили волонтерів.

Пункт запрацював з ініціативи команди Мінцифри та CDTO Рівненщини.

Нагадаємо, у команди підтримки Дії можна проконсультуватись з наступних питань:

  • дізнатись про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання;
  • проконсультуватись або подати заявку на отримання СOVID-сертифікату на порталі та у застосунку Дія;
  • які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема знаходиться на стороні лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);
  • визначити помилку генерування сертифікату;
  • що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з пів року до 365 днів;
  • допомога з отримання КЕП для входу на портал Дія.

«Оскільки охочих отримати консультацію у пункті допомоги чимало, ми залучили і волонтерів. Таким чином на сьогодні до нас приєдналися студенти місцевих ВНЗ, а також пластуни Рівненської округи і працівники "Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру", - прокоментувала заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. – Крім того, згенерувати і роздрукувати сертифікати допомагають у ЦНАПі в Клевані, а ще - у районних бібліотеках тих громад, які беруть участь в освітньому проєкті «Цифра в кишені». Наголошую, що консультації є безкоштовними».

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також: На Рівненщині за добу виявили майже тисячу нових випадків COVID-19