Благородство поза законом. У селі Грушвиця житель та депутат обласної ради Роман Стасюк хоче встановити напис на пагорбі, як візитівку села. Керівництво громади проти такої ініціативи, адже на це обранець не отримував жодних дозволів. Ще одна причина - напис містить лексичні помилки. Сам депутат каже, робить все заради жителів села, а от місцева влада - ні. Павло Невесенко продовжить.

Ось цей опубліковаий пост у соцмережах депутатом Рівненської обласної ради Романом Стасюком став "яблуком розбрату" між ним та керівництвом Великоомелянської тергромади. Роман каже, хоче зробити ще одну туристичну візитівку села за власний кошт. У фейсбуці з офіційної сторінки Великоомелянської ТГ депутата попросили прибрати «незаконні архітектурні форми», бо на встановлення напису він не отримував дозволів. У соцмережі думки людей розділилися.

До таких закидів керівництва громади Роман Стасюк відноситься спокійно. Каже, хоче зробити для мешканців села щось особливе. Пояснює, чому вже не вперше чиновники вставляють палки в його добрі справи.

Сільська голова Великоомелянської ТГ Алла Карпюк в свою чергу заявляє, ця земля знаходиться в комунальній власності громади. І навіть задля хороших справ потрібно отримувати дозволи від виконкому.

Додає, навіть не відсутність дозволів на встановлення напису стала основною причиною занепокоєння. А саме формулювання напису. Алла Карпюк зазначає, воно містить лексичні помилки. Розміщення такого роду вивісок, табличок чи назв на об’єктах благоустрою є в першу чергу моральним знущанням над українською мовою.

Роман Стасюк додав, по можливості займається благоустроєм у селі, а схожі конфлікти з владою виникають не вперше. Розповідає навіс та бардюри на місцевому кладовищі священники попросили зробити. За свої кошти встановив пам'ятник поету Чеславу Янчарському, до якого поляки приїжджали. Додає, на все це не отримував дозволів, адже робив це виключно для мешканців та туристичної привабливості села.

Алла Карпюк у свою чергу запевняє така самодіяльність Романа Стасюка хоч і є доброю справою, втім, є незаконною. Згадує, до прикладу, пам'ятник чеському поету, після якого керівництво громади навіть зверталося у правоохоронні органи.

Роман Стасюк запевняє, що таки встановить напис "В Грушвіце красіво". Очільниця Великоомелянівської територіальної громади говорить, у такому разі звертатимуться до правоохоронців та демонтують споруду. Адже будь-які дії, нехай вони і благородні, мають бути законними.

Читайте також: Затягує справу: на Рівненщині експрокурор, який на смерть збив матір трьох дітей, залишиться вдома (ВІДЕО)