Ще 120 мільйонів гривень виділили на будівництво спорткомплексу на Макарова у Рівному. Роботи почали ще у 2018 році. Нині це черговий рівненський довгобуд, бо готовий лише на половину. Скільки коштів за увесь час було освоєно та скільки ще потрібно, дізнавався Дмитро Тригубець.

Спорткомплекс на Макарова один з рівненських довгобудів. Роботи, які розпочались ще у 2018-му, тривають і досі. Проєкт з його будівництва неодноразово корегувався - вартість відповідно зростала. Нині ж він готовий на 50%, зараз тут облаштовують фасад та зовнішні комунікаційні мережі.

За 2018-ий рік підрядники освоїли 65 мільйонів, наступного року більше 120-ти. У 2020-му - 50 мільйонів. Далі проєкт відкорегували, бо ж не підходив під міжнародні стандарти: саме тому роботи відновили через майже пів року простою - на це було виділено ще 79 мільйонів. Підрядник за 21-рік освоїв з них трохи менше половини.

Роботи з шпаклювання вже провели майже по усьому периметру приміщення, то ж приступили до підвального. Тут проводять гідроізоляцію за допомогою вкладання рубероїду. У приміщенні буде ще й тир. Нині тут вкладають шар пінопласту, зверху зроблять бетонну стяжку.

На об'єкті нині працює біля семи десятків працівників. Кажуть, на наступному тижні приїдуть віконні та дверні конструкції - тоді закриють контур самого підвалу.

Восени 20-го року саме це місце для пресконференції вибрав президент України Володимир Зеленський, зважаючи на чималу суму виділених коштів, тоді він поставив доволі амбітну ціль.

Вже стало очевидним: зробити цього не вдасться. Навіть попри погоджену бюджетним комітетом чергову субвенцію з дердбюджету, йдеться про суму у понад 120 мільйонів, які будуть освоєні вже наступного року. Начальник управління капітального будівництва не приховує, з тих чи інших причин кінцева вартість об'єкту може зрости.

Отож, мультифункціональна арена в разі завершення її будівництва зможе вмістити понад три тисячі глядачів. Тут зможуть проводити не лише спортивні змагання, а й культурні та мистецькі заходи. Однак дедлайн її здачі в експлуатацію перенесений до наступного року. Загальна вартість може сягнути у понад пів мільярда гривень.

Читайте також: Рівненський НК "Верес" припинив співпрацю зі старшим тренером команди