Фото ілюстративне
Головний медик Сарненської центральної районної лікарні Василь Іванюк проінформував про «ковідну» боротьбу у їхньому медзакладі.

Так, 4 листопада ввечері на своїй сторінці у Фейсбук написав головний лікар медзакладу, повідомляє Район.Сарни.

«Ситуація складна, напружена не тільки по нашій лікарні, а в цілому по Україні. Хоча я думаю ви самі володієте цією інформацією. У нас заповненість ліжка майже 98%», – наголосив Іванюк.

Очільник лікарні розповів, що станом на вечір, 4 листопада, в лікарні лише одне вільне місце з дев‘яноста розгорнутих. Тому у п'ятницю, 5 листопада, додатково розгорнули ще двадцять ліжок.

В повідомленні зазначається, що в лікарню поступає дуже багато хворих і зазначається, що подібна ситуація по всій області. Хворі важкі, а тривалість їх лікування тривала, тому така завантаженість. Виписується менше чим поступає.

«В нас практично хворі з підозрами не лікуються, тільки всі підтверджені», – додає він. Просто шокує мене два показники, перший це 98-99% не вакциновані хворі; а другий це високий показник летальності (33 за останню добу по області). Тому, на мою думку, потрібно вакцинуватися. Це не агітація, це реальна рекомендація, іншого шляху поки що не існує», – зазначає Іванюк.

Читайте також: Сьогодні у рівненському драмтеатрі не робитимуть щеплення проти COVID-19