Джерело: Національна поліція Рівненської області
В Острозькому відділі поліції 5 листопада відбулось відкриття приміщення, яке створили для роботи із дітьми за принципом "зеленої кімнати". Тут опитуватимуть дітей, які стали жертвами чи свідками насильства.

Про це повідомляють в ГУ Національної поліції у Рівненській області.

Кризова кімната розділена спеціальним склом на дві зони: одна терапевтична, де психолог вестиме опитування дитини, і друга, де за цим можуть спостерігати поліцейські, соціальні працівники та батьки. Там використовуватимуть спеціальні методики, дружні до дитини.

«В одному кабінеті із дитиною працює психолог, а поліцейський, який перебуває за стіною, через засоби зв’язку корегує питання, що фахівець має поставити дитині», - зазначає очільниця відділу ювенальної превенції ГУНП Ірина Чорна.

Спеціальне обладнання документує розмову дитини зі спеціалістом, а цей запис у подальшому може використовуватись у суді для уникнення повторного допиту, щоб не травмувати дитячу психіку.

Начальник поліції області Олексій Камишанський зауважив, що будь-який злочин, вчинений відносно дітей, знаходиться на особливому контролі. Сьогодні поліція у своїй діяльності повинна використовувати найсучасніші засоби для того, аби розслідувати злочини, скоєні відносно них.

«Кімната зроблена за європейськими стандартами, за передовими технологіями правоохоронної діяльності, - зауважив він. - Дитина, працюючи із психологом, зможе максимально розкритися і надати інформацію про ті події, які із нею відбулися».

Читайте також: Школі на Рівненщині повернули гроші за недійсні талони на пальне