Не вистачає дитячого садка, комерційних площ, паркомісць та скверів. Ці проблеми у Рівному на мікрорайоні Ювілейному є давно. Мова йде про житловий масив між вулицями Корольова, Макарова, Млинівська та Соборна. Чи реально змінити ситуацію та втілити усі плани у реальність - дивіться далі у сюжеті.

Проблемний квартал. Йдеться про частину мікрорайону Ювілейний, яка розташована між вулицями Корольова, Макарова, Соборна та Млинівська. За словами головного архітектора міста, тут дуже щільна житлова забудова та існують проблеми з нестачею місць у дитисадках. При умові закінчення будівництва тут усіх багатоповерхівок не вистачатиме понад 150 місць у дошкільних закладах для малечі.

Все через те, що дітей сюди возять ще й з найближчих сіл. Ділянка для будівництва нового садка була, проте на ній зводитимуть багатоповерхівку. Наразі розглядають варіант із вільною землею неподалік 19-школи, адже там є уся необхідна інфраструктура. А ще у цьому мікрорайоні хочуть облаштувати торговий центр на розі вулиць Макарова та Корольова

От тільки є одне але, нині там, так званий, автомобільний ринок, а сама ділянка перебуває в оренді. Тут близько десятка торгових місць, де здебільшого продають різні деталі до автомобілів та супутні товари.

Питання лише в тому, чи будуть ці нові торгові місця популярними поблизу великих торгових центрів. Важливе питання - благоустрій. На мапі видно, яку територію можуть віддати під крило ОСББ, у разі якщо ті будуть мати пропозиції щодо облаштування паркомісць чи зелених зон. Останніх тут особливо не вистачає враховуючи щільну житлову забудову. Відповідні пропозиції та можливі альтернативи - зображені на схемі.

Запропоновані ініціативи можуть допомогти покращити комерційну та соціальну інфраструктуру в цьому житловому масиві за умови, якщо увійдуть до розробленого детального плану території. Однак, перспективи туманні, бо ж два місяці тому головний архітектор міста Дмитро Котляров розповідав про ймовірні зміни у плануванні між вулицями Петлюри, Мазепи та Сагайдачного. Останньою хотіли відкрити автомобільний рух, проте потрібно було домовитись з власником кафе, про знесення прибудови. Остаточного результату немає і нині.

Тож чи будуть реалізовані і ці ініціативи, нині під питанням. Вирішуватиме міська рада Рівного, яка і залишила вказаний квартал Ювілейного без ділянки під дитячий садочок. На ній має зявитися нова багатоповерхівка.

Читайте також: У Рівному будівництво кільця на перехресті вулиць Дубенська-Макарова добігає кінця (ВІДЕО)