Фото ілюстративне
Чому, користуючись інтернет-банкінгом, краще уникати загальнодоступних мереж Wi-Fi? Навіщо і як часто варто робити резервне копіювання даних? Як відрізнити оригінальний сайт від фішингового?

Про це та інше йшлося під час майстер-класу з кібербезпеки, який влаштували для держслужбовців Рівненщини.

На сьогодні випадки онлайн-шахрайств є доволі частими. Зловмисники, використовуючи різні способи і приводи, намагаються дізнатися, зокрема, платіжні реквізити, паролі-підтвердження різних операцій. Тому питання безпеки в інтернеті є дуже важливим, пояснюють експерти відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, які й проводили навчання.

Власне, побувати на воркшопі з цієї теми можуть і мешканці громад Рівненщини, де реалізується проєкт «Цифра в кишені».

«Питання безпеки в інтернеті не перестає бути актуальним і стосується широкої аудиторії. Сьогоднішнє навчання проводили для працівників ОДА. Однак на такому майстер-класі мають нагоду побувати і жителі Володимирецької, Дубенської, Сарненської та Здолбунівської громад. Вони долучилися до освітнього проєкту, ініційованого Рівненською ОДА і мережею бібліотек. А тема захисту від інтернет-шахрайств є у переліку серії занять. Нагадаю, що вони відбуваються безкоштовно і для всіх бажаючих, незалежно від віку», - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило.

Читайте також: Рівненські підприємці в Києві вимагають підтримки малого бізнесу (ФОТО)