За десять місяців поточного року поліцейські області склали майже чотири тисячі адміністративних протоколів, відкрили 115 кримінальних проваджень за вчинення домашнього насильства, із яких 81 - скерували з обвинувальним актом на розгляд суду. На спеціальному обліку кривдників наразі перебуває 3200 осіб.

Так, 12 жовтня, 60-річна жителька села Михайлівка, вкотре звернулася до дільничного офіцера із заявою, що колишній чоловік, із яким розлучена із 2006 року, але проживає в одному будинку, вчиняє відносно неї психологічний тиск, нецензурно виражається на її адресу та виганяє із дому.

Попри неодноразове притягнення порушника до адмінвідповідальності, зокрема і винесення термінового заборонного припису, відбування 10 діб адмінарешту в ізоляторі тимчасового тримання, той на шлях виправлення не став і продовжував вчиняти домашнє насильство відносно жінки.

Слідчі відділення №2 (м. Радивилів) Дубенського РВП 28 жовтня повідомили про підозру 63–річному жителю села Михайлівка у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 126-1 Кримінального кодексу України, а матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували до суду.

Відтак, за свої дії нестиме кримінальну відповідальність. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — до двох років позбавлення волі.

Поліцейські звертаються до громадян: якщо ви стали жертвою чи свідком насильства – не мовчіть та обов’язково звертайтесь до правоохоронних органів.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Екс-прокурора, який скоїв смертельну ДТП на Рівненщині, відпустили під домашній арешт