Фото ілюстративне
28 жовтня 2021 року в Братиславі підписали договір про співпрацю між "Рівнеоблводоканалом", Асоціацією Водоканалів Словаччини та Асоціацією Водоканалів України, в рамках реалізації грантового проєкту «Безпечна вода для міста Рівне» за майже 200 000 євро грантових коштів від Міністерства закордонних справ Словаччини та Словацької агенції з міжнародного співробітництва та розвитку (SlovakAid).

Про це повідомляє пресслужба Рівнеоблводоканалу.

Під час робочого візиту в Словаччину були обговорені етапи реалізації проєкту, в рамках яких передбачено: візит представників Асоціації Водоканалів Словаччини та України до міста Рівне, розробка проєктної документації та проведення тендеру на відбір технології. Закупівля, монтаж та введення в експлуатацію технологічного обладнання планується вже в наступному році.

До слова, конкурсна заявка «Безпечна вода для міста Рівне» стала однією з двох переможців серед 14 проєктів, здобула найвищий бал (95 із 100) та отримала 2/3 загального бюджету конкурсу – 199 373 євро.

За словами Андрія Карауша, гіпохлорит натрію – це безпечний реагент, яким дезінфікують воду перед подачею в мережу водопроводу. Цю технологію використовують водопостачальні підприємства України та інших країн Європи. Обладнання для виробництва гіпохлориту натрію планується запустити вже наступного року на насосній станції «Київська» після підготовки приміщення та підведення комунікацій – електроенергії та води. Устаткування дозволить скоротити до 60% витрат підприємства на знезараження води. А ще за кілька років допоможе повністю уникнути залежності від єдиного в Україні виробника гіпохлориту.

Читайте також: У міській лікарні Рівного встановили новий рентген апарат (ФОТО)