Поїздки по Рівненщині у громадському транспорті відзавтра здійснюватимуться виключно із ковід сертифікатами або свіжим ПЛР тестом. Це стосується внутрішньообласних перевезень. Такі обмеження діятимуть допоки Рівненщина перебуватиме у червоній зоні. Про що ще говорили на позачерговому засіданні ТЕБ і НС - знають наші журналісти.

На Рівненщині вже відзавтра, щоб проїхатись в межах області у громадському транспорті потрібно готувати ковід сертифікат чи свіжий ПЛР тест. Такі обмеження із 21 жовтня вже функціонують у міжобласних перевезеннях, а з 2 листопада стосуватимуться і внутрішньообласних.

Сертифікат може бути паперовим або у додатку Дія. Це стосується регулярних та нерегулярних обласних перевезень.

Такі обмеження викликані стрімким поширенням коронавірусної інфекції. Однак, щоб уникнути соціальної напруги вирішили повністю не зупиняти рух громадського транспорту в області, як це було минулоріч. Нині чиновники обласні чиновники працюють і над тим, щоб зберегти надання якісної допомоги людям, котрі мають інші захворювання. Тому всі лікарні працюють у штатному режимі, лише окремо визначені готуються до повного перепрофілювання.

Нині в області є 21 лікарня, в якій є ковідні ліжка. Вони заповнені на 78 з половиною відсотків. Тому спеціалісти закликають жителів Рівненщини вакцинуватися, бо ж останні дослідження свідчать, що нині це єдиний спосіб захиститися від складного перебігу захворювання.

Нині Рівненщині ще далеко до бажаних 70 ти відсотків охоплення вакцинацією. Однак, можливість щепитися є у всіх. І надалі в області працює 6 центрів масової вакцинації, 128 пунктів щеплень та 48 виїзних бригад. Між тим, враховуючи кількість нових хворих на Рівненщині активізується робота цілодобового штабу з протидії коронавірусу для оперативного реагування.

Читайте також: Допускатимуть лише вакцинованих пасажирів: на Рівненщині вже відзавтра діятимуть нові правила