Михайло Романчук просить збудувати в Рівному басейн, що відповідатиме олімпійським стандартам. Це питання вже встигли обговорити в міській раді. А тим часом 500 плавців тісняться в спортивній школі та їздять на збори в інші міста. Більше про це - в сюжеті.

Олімпійський басейн. Про нього мріють чи не всі рівненські плавці. В спортивній школі №2 є ось такий. Щоправда, басейн олімпійським стандартам не відповідає. А ще за словами директорки закладу, місця катастрофічно не вистачає.

В дитячій юнацькій спортивній школі займається більше 500 дітей. Вже три роки тут плаває і Вадим Гордійчук.

Басейн олімпійського стандарту повинен бути довжиною 50 метрів, шириною - 2,5 метри і не менше двох метрів глибиною. Звести у Рівному саме такий такий просить Михайло Романчук. Нагадаємо рівненський плавець, цього року на Олімпійських іграх в Токіо став срібним та бронзовим призером.

Спортсмен також звернувся до Президента та високопосадовців з проханням підтримати проект. До слова, у Рівнераді вже обговорили це питання. На бюджетній комісії дискутували щодо виділення коштів на проектно-кошторисну документацію. Аби спроектувати басейн, потрібно 5 мільйонів гривень.

Тож поки все залежить від рішення депутатів. Проблем із пошуком місця немає. Як розповідає керівниця спортшколи, новий басейн варто збудувати поруч.

Проте, спочатку потрібно розробити документацію. Якщо 5 мільйонів в міському бюджеті для цього знайдеться, то далі доведеться шукати гроші на будівництво. А це значно більші сума. А поки у Рівному є вже два спортивних довгобуди: спорткомплекс на Макарова та стадіон Авангард. Чи стане олімпійський басейн третім або ж можливо його зведуть швидше?

Читайте також: У Рівному посилили карантинні обмеження