У п'ять разів більше споживають кисню, пацієнти зі штамом Дельта, у порівнянні з минулорічними госпіталізаціями. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Два заводи з виробництва медичного кисню в Україні, зупинились на регламентні роботи. Звідки отримують кисень медичні заклади Рівненщини та чи вистачає його, дивіться далі у сюжеті.

Рівненська атомна електростанція. Минулого року отримала ліцензію на виробництво медичного кисню. Постачає його лише у лікарню міста Вараш. За добу вироблять 70 балонів. Це максимальна кількість, яку можуть виготовити. Щоправда розглядають можливість постачання кисню і в інші медзаклади.

Вараська лікарня є опорною по ковіду. Пацієнтів більше пів сотні. У медзакладі перепрофільовують відділення. Серед госпіталізованих пацієнтів, лише двоє вакциновані. Медики кажуть, у них перебіг значно легший. Всі інші киснезалежні.

Влітку у Вараській багатопрофільній лікарні запрацювала киснева станція. Вона самостійно виробляє і подає кисень. Втім у даний період його не вистачає.

Кисень під потоком отримують з РАЕС. Що не скажеш про інші медзаклади області. Основні постачальники це львівський завод та одне зі столичних підприємств.

Також Рівнеазот постачає кисень до медзакладів області. Навесні відвантажили 880 балонів з медичним киснем. Медики звітують, на сьогодні область повністю забезпечена киснем.

Також в області є три кисневі станції. Розміщені вони у лікарнях Гощі, Вараша та рівненській міській. До слова, в Україні наразі діє 22 ліцензованих виробники медичного кисню, а саме рідкого та газоподібного.

Читайте також: На Рівненщині можуть закрити ринки та обмежити рух громадського транспорту