Зґвалтування під час фотосесії. У Рівному жінка, яка хотіла отримати знімки, звинувачує місцевого активіста Олександра Подвишенного, який і був фотографом, у насильницьких діях сексуального характеру. Про це вона написала у соцмережах, а згодом звернулась і до поліції. Натомість чоловік, прийшов до суду, аби спростувати такі звинувачення та стягнути з останньої моральну шкоду у розмірі ста тисяч гривень. Чим завершилось перше підготовче засідання та про усю скандальну історію розповість Павло Невесенко.

Рівненський міський суд. Сьогодні тут розглядається справа про спростування недостовірної інформації. Місцевий активіст Олександр Подвишений звернувся до суду через звинувачення рівнянки Надії Вознюк у зґвалтуванні. Чоловік це заперечує та хоче 100 тисяч гривень моральної компенсації.

Втім до судової зали жінка не з'являється, бо ж у цей день її захисник задіяний у іншій справі. Сам Олександр Подвишений розповідає, що 100 тисяч гривень є виправданою сумою за моральну шкоду, адже поширена інформація щодо зґвалтування зіпсувала його ділову репутацію.

Наші журналісти спілкувалися з Надією Вознюк ще 26 серпня за кілька днів після опублікованого посту у соцмережах про її зґвалтування. Тоді вона розповідала, що під час фотосесії її зґвалтував Олександр Подвишений. Додає, що спочатку вагалася, чи потрібно розголошувати цю історію, бо боялася, що її засуджуватимуть. Однак зрештою, за два тижні після випадку, написала у фейсбуці допис – «аби застерегти інших дівчат».

Олександр Подвишений називає цю історію наклепом. Розповідав, фотосесію проводив з Надією Вознюк, однак у статеві стосунки з нею не вступав.

Адвокат Надії Вознюк у телефонній розмові нам повідомив, що у поліції триває досудове слідство щодо ймовірного зґвалтування його клієнтки.

Також додає свою позицію та своєї представниці щодо позову Олександра Подвишенного та компенсації ста тисяч гривень. Каже, не погоджуються з вимогами останнього.

Після опублікованого посту Надії Вознюк у соцмережах наші колеги писали про ще 5 дівчат, які розповідали про сексуальне насильство збоку Олександра Подвишенного. Та й у соцмережах чимало дівчат писали про те саме. Втім Олександр Подвишений усе це спростовує та називає це все наклепом. Мовляв таким чином хочуть зіпсувати його ділову репутацію та чинять політичний тиск на нього. Наступне засідання у цій справі відбудеться 26 листопада.

Читайте також: Відділення під ніж: у Гощанській громаді закривають банк - люди обурені (ВІДЕО)