Рівненщина побила власний рекорд у вакцинації. За перший день у "червоній" зоні щепилося майже 12 тисяч жителів області. Однак із зростанням темпів вакцинації збільшується і кількість невдоволених осіб. Зокрема через те, що люди не можуть отримати сертифікати вакцинації. Чому так відбувається та що необхідно робити у цьому випадку, розкаже Ольга Данілюк.

Жінка прийшла у центр вакцинації, аби їй виправили помилку. І до слова, таких як вона, відтоді, як скрізь почали вимагати ковід-сертифікати, чимало. Про проблеми, з якими стикнулися, люди розповідають у соціальних мережах. Здебільшого це трапляється через неправильно внесену інформацію в базу даних. Але й інколи у зв'язку із відсутністю декларації з сімейним лікарем.

Тому радять перш ніж вакцинуватися обрати сімейного лікаря та заключити з ним декларацію. А прийшовши в центр вакцинації, слідкувати, чи всі дані лікар заповнює правильно. Адже роботи у медпрацівників за останні кілька днів стрімко побільшало.

Координаторка з вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк радить підтягувати цей сертифікат в додатку "Дія".

Затримки можливі і надалі, адже в лікарів величезне навантаження. Бо лише за перший день у "червоній" зоні, на Рівненщині щепилося майже 12 тисяч осіб. 

Читайте також: Підроблений ковід-сертифікат та щеплений однією дозою: у Рівному поліцейські перевіряли ТРЦ (ВІДЕО)