Рівненські медики благають жителів області вакцинуватися. Нині ковідне відділення Рівненської обласної лікарні заповнене пацієнтами на 120 відсотків. І вже не чиновники, а люди у білих халатах просять рівнян убезпечити себе від важкого перебігу коронавірусної хвороби. У "закритій ковідній зоні", де пацієнти не можуть дихати без кисневої підтримки та де ставлення до вакцинації змінюється - були наші журналісти.

7 пацієнтів у вкрай важкому стані. Ще два десятка людей із великим відсотком вражених легень. Серед них і зовсім молоді. Тут усі киснезалежні. Із поставкою найнеобхіднішого нині є перебої, кажуть лікарі.

Ці пацієнти не можуть говорити з журналістами. Кожен подих їм дається важко. Однак, ті, хто зміг подолати хворобу, розповідають лікарі, - змінили своє ставлення до вакцинації. Шкодують, що не зробили його раніше. Медики, які працюють в ковідному відділенні борються за кожного важкого пацієнта. Їм нині теж несолодко.

Бо з кінця вересня до Рівненської обласної лікарні серед усіх пацієнтів, котрі потрапляли в ковідне відділення лише двоє були вакцинованими. Нині серед 85 ушпиталених щеплення немає жодна людина.

Читайте також: Як Рівне прокинулось у "червоній зоні" епідеміологічних обмежень?