Фото ілюстративне
В умовах «червоної» зони Уряд дозволив працювати малому і середньому бізнесу, в т. числі об’єктам торгівлі і харчування, але за умови, що працівники закладу будуть 100% вакциновані, а відвідувачі будуть мати COVID-сертифікат або результати ПЛР-тесту.

У "червоній" зоні ринки працюватимуть з дотриманням протиепідемічних вимог: дистанція між людьми 4 м², використання масок.

Продуктові магазини матимуть право працювати, навіть, за відсутності 100% вакцинованих працівників. Але є рекомендація щодо відсторонення таких працівників від роботи з метою запобігання розповсюдженню COVID-19 в закладі.

Щодо салонів краси та перукарень, то вони працюватимуть за попереднім записом, аби мінімізувати скупчення людей. Обов’язкових вимог щодо вакцинації усіх працівників таких закладів немає, але наполегливо рекомендується, щоб усі працівники таких закладів були вакциновані.

Наголосимо, що обмеження «червоної» зони триватимуть, поки перевищуватимуться відповідні індикаторні показники. Стабілізація епідситуації залежить від людей, а саме від їх вакцинації, дотримання дистанції та маскового режиму. Про це сьогодні говорили під час брифінгу Рівненської ОДА.

Читайте також: "Червона" зона на Рівненщині: як відзавтра працюватиме громадський транспорт? (ВІДЕО)