Відзавтра Рівненщина у "червоній" зоні карантину. Вона діятиме, як мінімум, три тижні. Відтак, припинять свою роботу заклади харчування, освіти (окрім дитсадків), торгові та розважальні центри, непродовольчі ринки і магазини, а також заклади культури. Однак, якщо у працівників будуть негативні ПЛР-тести або зелені COVID-сертифікаті, вони зможуть працювати і надалі. Більше подробиць - розкаже Яна Євтушок.

11 смертей через ковід та понад дві сотні нових хворих на Рівненщині. Майже 100 тисяч людей в області нині намагаються подолати цю недугу. У зв'язку з погіршенням епідситуації Рівненщина з 26 жовтня переходить у "червону" зону карантину щонайменше на три тижні. Вона передбачає заборону роботи кафе, ресторанів і ТРЦ, а також відвідування навчальних закладів, окрім дитсадків, непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів.

Нині центральна міська лікарня заповнена на більш як 90%. Киснева станція тут працює постійно, втім, її ресурс знаходиться на межі. Медперсонал закладу вкрай виснажений. Пацієнтами опікуються цілодобово - каже головний лікар.

Разом з тим міська лікарня готова приймати пацієнтів з ковідом. До слова, в області ситуація теж невтішна. На сьогодні завантаженість «ковідних» закладів складає 73%.

У «червоній» зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів. Салони краси та перукарні працюватимуть лише за записом. При цьому обов'язкова вакцинація не вимагається. Ринки працюватимуть лише з дотриманням карантинних вимог.

Торгові центри та інші заклади громадського харчування працюватимуть лише за умови усіх вакцинованих працівників.

Також є 48 виїзних бригад, які за потреби можуть виїхати та щепити колектив людей. На сьогодні в області наявні такі вакцини: AstraZeneca, Pfizer та CoronaVac. Зокрема, вакцинуватися проти ковіду можна у приміщенні залізничного вокзалу Рівного та у приміщенні обласної поліції. Дотримання правил карантину посилено контролюватиме поліція та працівники Держпродспоживслужби. 

Читайте також: На порозі міської лікарні: у Рівному в кареті "швидкої" помер пацієнт з COVID-19 (ВІДЕО)