Рівненські перевізники збираються на всеукраїнську акцію протесту. А все через перевірки ковід-сертифікатів у пасажирів. Нагадаємо, з 21 жовтня, аби поїхати в іншу область, потрібно мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи у пасажирів повинні водії маршруток. А платити штраф за людей без сертифікату буде перевізник. Останні обурені. Не розуміють, чому уряд поклав відповідальність на їхні плечі. Більше подробиць - далі.

Двоє пасажирів з Хмельницького у Рівне привіз водій. Каже, людей значно поменшало, бо не мають сертифікатів. А без них тепер в іншу область - зась.

Навіть десятка пасажирів не назбиралось у салоні для наступного рейсу. Водій лише бідкається.

А це вже не стримують своїх емоцій перевізники на зустрічі з поліцейськими. Не розуміють, чому водії міжобласних маршруток повинні перевіряти сертифікати у пасажирів, а перевізники платити штраф за пасажира без таких документів.

Штраф для перевізників немалий - 34 тисячі гривень - якщо його водій повезе в іншу область людину, без сертифікату чи ПЛР-тесту.

Кажуть, вже з'явилось чимало нелегальних перевізників, у той час, як легальний бізнес - ледь тримається на плаву.

У поліцейських роботи теж побільшало. Кажуть, перевіряють всіх. Нелегалів особливо.

Тим часом перевізники готуються до акції протесту у столиці. Пройде вона на цьому тижні. Будуть вимагати, аби пасажири самі несли за себе відповідальність і платили штраф, якщо їдуть в іншу область і не мають потрібних документів. 

Читайте також: "Червона" зона на Рівненщині: як відзавтра працюватиме громадський транспорт? (ВІДЕО)