Цими вихідними команда небайдужих рівнян здійснили осінню висадку дерев та багаторічних кущів. Головна мета проєкту - пристосувати локацію до надмірної спеки та підтоплень. Про те, як проходила акція та хто ще допомагав саджати дерева, дивіться у наступному матеріалі.

Магнолія, міскантус, первоскія лебедолиста, іберіс вічнозелений, та ехінацея схід сонця. Всі ці рослини у суботу, 23 жовтня, висадили на вулиці Київській у Рівному. Головна мета створення кишенькового парку - це вирішення міських проблем таких, як спека, підтоплення та забруднення повітря.

Авторка цього проєкту - Марія Голюк. Дівчина розповідає, у серпні цього року команда громадської ініціативи "Сад історій" виграла 30 000 гривень на ці потреби. Озеленюють місто не лише для краси.

Додає, що глобально одна висадка нічого не вирішить, однак якщо продовжувати й надалі озеленювати місто, то в майбутньому це дасть свої плоди. Тому, вони не збираються на цьому зупинятися, а тільки рухатися далі у цьому ж напрямку. До висадки долучилися і волонтери. Розповідають, прийшли, щоб допомогти.

Також приєдналися працівники патрульної поліції, які напередодні побачили пост у фейсбуці і не змогли не прийти на допомогу.

Вже навесні будуть видні результати цієї роботи. Ще на цьому тижні комунальні працівники мають облаштувати бордюрами краї відпочинкової зони. 

Читайте також: У Рівному знову влаштували обід для безхатьків (ФОТО)