Фото - Чарівне.info
Про це йшлося сьогодні, 21 жовтня, під час засідання сесії Рівнеради.

Щойно під час восьмого пленарного засідання чергової другої сесії міської ради депутати після тривалого обговорення прийняли рішення зобов'язати виконавчий комітет, яким було встановлено нові тарифи на тепло на рівні 2725 гривень за гілокалорію, внести зміни. Так, рекомендують визначити вартість тепла не вище 2375 гривень за гілокалорію для потреб населення на опалювальний період 2021-2022 рр. За таке рішення проголосувало 25 депутатів Рівнеради.

"Ми встановили, що можна опустити тариф до 2700. Це достатньо для роботи підприємства. Ми розуміємо, що якщо буде скасування тарифу, то буде судова справа, і ми будемо компенсовувати втрати підприємства. Наразі механізму компенсації підприємству ми не бачимо" - зазначив начальник управління економіки Володимир Липко.

Депутат Рівнеради та голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль зазначив, що є можливість компенсувати різницю помісячно. 82 млн., плюс ПДФО, решту (близько 40 млн.) можна брати з капвидатків. Він пропонував залишити вартість на рівні минулого опалювального сезону - 1913 гривень за гілокалорію. Таке рішення підтримало лише 11 обранців, тож пропозицію не було підтримано. Новий тариф затвердять завтра, 22 жовтня під час чергового засідання міськвиконкому.

Читайте також: Заступник міського голови Рівного Олександра Третяка звільнився за власним бажанням.