11 років за вбивство малолітніх дітей та зберігання вибухівки. Такий вирок цього року почув мешканець села Смига, Дубенського району. Нагадаємо, у нього на подвір'ї підірвались двоє онуків, через саморобну вибухівку діда. Чоловік отримав 11 років тюрми. Але його рідні вважають такий вирок надто жорстоким. Мовляв, дід не хотів вбивати дітей. Тому подали апеляцію. На засіданні суду побувала Анастасія Ковальчук.

Родичі не згідні із вироком суду. За вбивство внуків Микола Середюк отримав 11 років за гратами. Нагадаємо, трагедія трапилася у селі Смига, на Дубенщині в 2019-му році. Тринадцятирічний хлопчик та його одинадцятирічна дівчинка прийшли того дня в гості до бабусі та її чоловіка. Вдома не було нікого. Діти знайшли знайшли самооборонний пристрій, що вибухнув в їх руках. Обоє загинули на місці. Рішення про ув'язнення прийняв міський суд.

Жінка не згідна із рішенням судді. Каже, пан Микола любив її внуків, хоч вони були не рідні. Не хотів, аби постраждали онуки. Відомо, що Микола Середюк збирав і майстрував вибухівку. У сейф заховав її, аби захиститися від злодіїв. Суд визнав його винним і посадити на 11 років за грати. Рідні чоловіка не були згідні із цим рішенням і вирішили його оскаржити. В апеляційному суді призначили засідання. Проте, ні захисник, ні родичі не з'явилися.

За словами прокурора, і захисник, і представник потерпілих наполягали на їх участі під час розгляду. Чому потерпілі не прийшли - невідомо. Проте, через це не змогли продовжити розгляд справи. Тому Микола Середюк знову поїде в СІЗО.

Наступне засідання призначили на 22 листопада. Суддя зазначив, що якщо весь час буде щось зриватися, то обвинуваченому будуть змушені змінити захисника, тобто призначити державного адвоката. До слова, Микола Середюк вже два роки сидить у СІЗО. Скільки ще часу там проведе невідомо. Це залежить від того як триватиме розгляд в апеляційному суді.

Читайте також: На Рівненщині відзавтра поліцейські перевірятимуть у водіїв та пасажирів документи щодо вакцинації