У домівках рівнян досі холодно. 18 жовтня стартував опалювальний сезон, проте тепло з'явилося поки не у всіх. Мерзнуть діти у школах і, навіть, у садочках. Чому так, розповість Анастасія Ковальчук.

Опалювальний сезон стартував, проте не для всіх. У домівках багатьох рівнян і досі холодно.

Цього року початок опалювального сезону був запланований на 18 жовтня. Трохи пізніше, ніж зазвичай. У деяких будинках і справді вже подали опалення або ж зроблять це найближчим часом.

Найбільше нарікають батьки дошкільнят. Адже поки не у всі садочки подали тепло. На гарячу лінію телеканалу звернулися батьки вихованців 46 садочку. Директорка закладу підтвердила, що нині тут температура і справді нижче норми. На котельні обіцяють скоро увімкнути тепло.

За словами очільниці садочка, зараз відвідуваність знизилася. Батьки, в яких є можливість залишити дитину вдома, так і роблять. А в когось виходу немає. Тож діти, попри те, що температура нижча норми, все одно відвідують заклад. Батьки вдягають малечу тепліше, у верхньому одязі ходити не доводиться.

Заступник начальника міського управління освіти каже, ситуація постійно змінюється. Станом на 12-ту годину 19 жовтня частина навчальних закладів вже отримує тепло.

Про ситуацію із опалення в навчальних закладах ледь не щогодини на своїй сторінці звітує Олександр Третяк. Люди в коментарях неабияк обурюються.

У "Рівнетеплоенерго" пояснили, по мірі того як будуть запускатися котли проводитимуть запуск котелень і відповідно підключення тепла до тих будинків, що залишилися.

Читайте також: Опалювальний сезон у Рівному: у 25 дитсадків та 21 школу вже подали тепло