Мешканці будинку на вулиці Київській у Рівному, старт опалювального сезону - запам'ятають на довго. Тут затопило відразу 2 під'їзди. Вода з горища текла з 9-го по 4 - тий поверх. Постраждало понад 10 квартир. Хто винен - достеменно невідомо. Всі перекладають вину один на одного. Ольга Данілюк з подробицями.

З допомогою ганчірки та тазика мешканець затопленої квартири вибирає воду, яка ще й досі стікає по стінах та стелі. Оскільки житло він тут винаймає, негайно сповістив про те, що трапилося власника квартири.

І таку ситуацію від самого ранку спостерігали мешканці понад 10 квартир. На, що голові ОСББ, обурюються, сказати нічого.

А сталося це, розповідає голова ОСББ "Київська 44" Галина Похильчук, через крадіжку кранів на горищі.

То ж з відповідною заявою про крадіжку звернулася до правоохоронців. І додала, що останній раз крани на місці бачили місяць тому. А після того не було необхідності дивитися на їх наявність.

Мешканець будинку і член правління ОСББ, який за словами пані Галини, почав заповняти систему, від коментарів відмовився. Голова ОСББ, в свою чергу додала, що запускати опалення в будинку ще не збиралися.

Крім того, у даній багатоповерхівці є борг в розмірі 250 тисяч гривень. Тому як ОСББ відшкодовуватиме завдані збитки - наразі не знає.

Найбільше ж постраждала квартира пані Тетяни. Жінка лише нещодавно зробила євроремонт. І щоб для початку спустити воду із натяжної стелі необхідно витратити 700 гривень. Загальну ж суму їй має повідомити експерт. Послуги якого теж не безкоштовні. Ще однією проблемою для мешканців затоплених квартир, стала відсутність електрики щонайменше на 2 доби. Тому найближчим часом постраждалі збираються подавати до суду. Аби винні у тому, що сталося відшкодували їм збитки по ліквідації наслідків затоплення.

Читайте також: У Рівному стартував опалювальний сезон