У Рівненському ЦНАПі нова начальниця. На цю віднедавна вакантну посаду Олександр Третяк призначив свою колегу по фракції - депутатку Наталію Майорову. Про свій досвід роботи, очікування від нової посади та ситуацію з попередньою керівницею Наталією Хомич вона поділилась із нашими журналістами.

Вже відсьогодні у Рівненського ЦНАПу нова керівниця: нею стала депутатка Рівнеради Наталія Майорова. Попри те, що досвіду роботи у подібній сфері у неї не було, нова очільниця має юридичну та економічну освіту. Вже знає про свої першочергові кроки на новій посаді.

Говорячи про скарги, Наталія Майорова мала на увазі чотири звернення, які були зареєстровані в один день та без зворотнього зв'язку. Саме вони і стали приводом для того, аби зібрати комісію, провести вже друге службове розслідування та звільнити колишню очільницю Наталію Хомич. Ту саму комісію, яку заборонили знімати, а журналістів попросили на вихід.

І справді ситуація дещо дивна. Здавалося б і ЦНАП зразковий, і міністерство цифрової трансформації саме в Рівному запроваджує перші нововведення, і міський голова задоволений та вручає подяки. Однак ідилія тривала недовго - за словами самої Наталії Хомич, спочатку їй запропонували "посунутись" на посаду заступниці. Вона не погодилась - і ось розпочалось. Два службових рослідування, чотири незрозумілі скарги - і Наталія Хомич більше не керівник.

Виглядає це більше як політична розправа. Чому? Чоловік Наталії Хомич балотувався у Верховну Раду від "Слуги Народу" та є кумом одного з нардепів від нашої області. Тривалий час міський голова говорив, що на посадах перш за все мають працювати фахівці. Однак схоже свої принципи він все ж порушив заради партійної квоти, більше того навіть зараз коментує неохоче.

Однак на ділі все зовсім інакше. Комісія, яка проводила службове розслідування, відмовилась навіть запросити тих самих скаржників на роботу екс-начальниці. А її члени, відмовлялись будь-що коментувати, компрометуючи себе і ще більше.

Як би там не було, розпорядження про призначення на посаду Наталію Майорову уже підписано - і вона відсьогодні нова начальниця. Ми запитали її, як вона відреагувала б на ситуацію, в якій опинилась попередниця.

Телеканал "Рівне 1" бажає новій керівниці успіхів у свої починаннях та реформах на робочому місці, адже від цього залежить якість послуг які отримають Рівняни. А міському голові Рівного - дотримуватись своєї принципової позиції та називати речі своїми іменами.

Читайте також: До Рівного збудують перший в Україні автобан (ВІДЕО)