Під вікнами Рівненської міської ради вкладники ЖК "Рівненська брама" розгорнули наметове містечко. Для цього запаслися теплим одягом, гарячим чаєм та надувними матрацами. Оскільки збираються там жити до тих пір, поки місто не посприяє поверненню коштів вкладених у будівництво їхніх квартир. Що кажуть про цю ситуацію у міській раді та чи зможуть вкладники повернути свої кошти, дізнавалася Ольга Данілюк.

А оскільки жити в палатках біля міської ради вкладники "Рівненської брами" збираються безстроково, не лише теплі речі, а й їжа їм знадобиться.

Наметове містечко, кажуть люди, вимушений крок. Адже тих грошей, які вони вклали в будівництво "Рівненської брами", їм ніхто не повертає. Так само, як і не дозволяють заїхати у квартири, за які вони сплатили кошти.

Додамо, що йдеться про будівництво на вулиці Костромській. З моменту вкладання коштів людьми змінилося дві будівельні компанії. Але ні коштів, ні омріяних квартир вкладники "Рівненської брами" й досі не побачили.

Втім, представники компаній, які наразі ведуть будівництво на Костромській, кажуть, з ними вкладники жодних договорів не укладали. То ж і не зобов`язані надавати квартири, за які заплатили уже інші люди.

Тож представниця забудовника порадила вкладникам вирішувати справу через суд. Адже, яке рішення там ухвалять, так і вчинить забудовник.

Коли уже вкладники Рівненської брами облаштувалися та підписали колективне звернення до міського голови, до них вийшли представники міської влади. Після тривалої розмови, почули, що будівельна компанія вкладникам кількох секцій гроші таки поверне.

І щоб його вирішити, вкладники самі мають знайти усіх обманутих пайовиків. Серед них визначити, хто хоче отримати квартиру, а хто свої кошти. І після цього знову сідати за стіл переговорів з хабудовниками та міськими чиновниками. 

Читайте також: На одному з рівненських державних підприємств діє схема з розкрадання майна (ВІДЕО)