Долали болотисті території та відчули себе в ролі упівців. На Рівненщині тест на витривалість проходили учасники екстремальних змагань "Доброволець". Їх присвячують подвигам усіх борців за Незалежність України. Цьогоріч бажаючих випробувати свої сили було майже дві сотні. Як учасники проходили перешкоди - знає Яна Євтушок.

Виклик своїм силам та витривалості в непростих умовах кинули учасники десятків команд. Тепло вдягнувшись, узявши все необхідне, наввипередки помчали за екстримом та перемогою.

Команди "Добровольця" вийшли на маршрут в селі Деражне, що на Рівненщині. Близько 200 учасників обирали одну з трьох категорій складності: 12 годин пішки, або добу пішки чи на велосипеді. Маршрут змагань пролягав болотистою та лісистою територією. А контрольні пункти, які шукали «добровольці», – це історичні місця, пов’язані з боротьбою УПА.

Змагання "Доброволець" у Рівненській та Волинській областях проходять вже водинадцяте. Щороку до перегонів долучається все більше учасників. Відтак, цьогоріч випробувати свої сили зголосилося 186 людей. Це 70 команд з різних куточків України.

Участь у перегонах також взяли і ветерани російсько-української війни. Ці екстремальні змагання відбулися на честь подвигу усіх борців за незалежність України та аби вшанувати пам’ять загиблих бійців 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ».

Читайте також: "Створюємо ліси разом": усе більше жителів Рівненщини долучаються до екологічного проєкту