У Рівненському районі дитину паралізувало від поліомієліту. Дівчинці рік та чотири місяці. І тепер вона не ходить. Перші симптоми проявились на початку осені. Наразі у дитини вже підтверджений поліомієліт. З подробицями Ольга Данілюк.

У селі Велика Омеляна поблизу Рівного паралізувало дівчинку, якій рік та чотири місяці. У неї діагностували поліомієліт. І хоч зараз малеча уже вдома з родиною, крапку у її лікуванні ставити ще зарано.

Оскільки зараз ходити вона не може. У лікарні кажуть, такі ускладнення пов'язані з тим, що хвора була невакцинована.

У родині 10 дітей. Всі невакциновані. Дитинка, у якої діагностували поліомієліт, найменша. Вже встановлено, що ще 6 дітей з сім'ї - є носіями цього захворювання.

Наразі ці діти знаходяться вдома. Односельчани ж до родини, де усе сталося, відносяться з розумінням.

І це попри те, що вакцина від поліомієліту на території громади є у достатній кількості. Яку згідно з календарем щеплень перший раз вколоти батьки мали б, коли дівчинці виповнилося 2 місяці.

Однак, якщо не брати до уваги цей випадок, рівень вакцинації по усій Україні за останні кілька років знизився кардинально.

Це ж стосується і безпосередньо хворої на поліомієліт дівчинки. Через місяць батьки її мають знову привести у лікарню для реабілітації. Аби малеча, яка народилась повністю здоровою і вже ходила, знову почала вчитись робити перші кроки. Але чи станеться це - жодних гарантій медики не дають.

Читайте також: На Рівненщині у відділеннях "Укрпошти" розпочали щеплювати вакциною проти COVID-19