Джерело: Національна поліція у Рівненській області
Факт незаконного промислу виявили співробітники відділення поліції №2 (смт Зарічне) Вараського районного відділу під час моніторингу однієї із соціальних мереж. На відео підліток за допомогою мотопомпи кустарного виробництва шляхом гідророзмиву ґрунту видобував «сонячне» каміння.

За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили, що на відео - 16-річний житель села Борове. У рамках кримінального провадження слідчий відділення поліції №2 Вараського районного відділу за погодження прокуратури звернувся до суду із клопотанням про проведення санкціонованого обшуку за його місцем проживання.

Учора, шостого жовтня, під час слідчої дії у приватному господарстві батьків неповнолітнього, із якими він проживає, поліцейські виявили та вилучили майже 4,5 кг «сонячного» каміння, мотопомпу кустарного виробництва, 19 пожежних рукавів та інше знаряддя для незаконного промислу. Будь-яких пояснень щодо походження бурштину-сирцю вони не надають.

У рамках кримінального провадження вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. На гемологічну експертизу буде скеровано і бурштин-сирець, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Читайте також: У Сарнах 29-річний чоловік викрав конструкції залізничної колії