У Костополі батьки вийшли на протест через дистанційне навчання. У місті 8 шкіл, лише одна працює очно. Всі інші онлайн. Бо у них низький рівень вакцинації працівників. Батьків така ситуація не влаштовує. Хочуть аби діти ходили у школу. Щоправда думки батьків розділились. Одні вимагають щоб вчителі зробили щеплення від ковід. Іншим це не принципово. Не проти аби невакциновані педагоги проводили уроки. Вимога у всіх батьків одна - скасувати дистанційне навчання і повернутись до звичайного. Юрій Чорнобривець продовжить.

Наші діти мають право на нормальне навчання. З такою вимогою у Костополі під стінами райдержадміністрації збіралися обурені батьки. Вони пікетують проти дистанційки. Кажуть, у місті 8 шкіл, і лише в одній навчальний процес відбувається очно.

Пікетувальники розділилися. Одним не важливо чи вакциновані вчителі, інші навпаки вважають, що освітяни мають бути щепленими.

Очільниця управління освіти Яна Власова каже, ніхто нікого не змушує щеплюватися. Освітяни самі вправі вирішувати, вакцинуватися їм чи ні. Однак, від їхнього вибору залежатиме яким буде навчання.

Усіх працівників закладів освіти поперджали про вакцинування вчителів, ще до початку навчального року, розповідає заступник міського голови Костополя Сергій Герук.

Чим швидше освітяни вакцинуються, тим скоріше школи запрацюють у звичному режимі, каже депутат Костопільської міської ради Юрій Шарманський.

А ось у Костопільській загальноосвітній школі номер 4 вакцинуватися не бояться, тут учні навчаються традиційно розповідає директорка школи Світлана Кириша.

Станом на перше веренся 4-тій школі вже було щеплено більше 80-ти відстоків усього персоналу. Що стосується інших костопільських шкіл, їхні учні зможуть повернутися за парти тільки в тому випадку, коли там буде вакциновано не менша кількість освітніх працівників. В іншому випадку, навчальний процес триватиме і далі онлайн.

Читайте також: У Рівненській області дошкільною освітою охоплено 37 тисяч дітей дошкільного віку