На Рівненщині триває призов на строкову військову службу. Сьогодні до збірного пункту у Здовбиці, відправились 18 юнаків із Рівного. Вже скоро на них буде чекати майбутня військова частина. До слова, план для області на осінній призов - 600 юнаків. Дмитро Тригубець продовжить.

Сльози дівчат, матерів та міцні братерські обійми на прощання. Юнаки з Рівного їдуть до обласного збірного пункту призовників. Там їх чекає заключний медичний огляд. Своїх хлопців приїздили проводити на військову службу цілими сім'ями.

Планове завдання для Рівного - 56 призовників. Сьогодні, в рамках вже другої відправки, до своїх військових частин поїдуть 18 юнаків. Залучати останніх до проведення бойових дій заборонено: вони будуть проходити навчання та виконувати накази командирів безпосередньо у пунктах постійної дислокації - наголошує військовий комісар об'єднаного міського центру комплектації.

Майбутнім військовослужбовцям строкової служби дав напутні слова та благословив священник. Далі - остання можливість попрощатись з рідними. Був присутнім і заступник міського голови Рівного - подякував призовникам та їх родинам за свідому позицію.

Після заключного медогляду у збірному пункті на рівненських призовників вже за п'ять днів буде чекати майбутня військова частина. План для усієї області - майже 6 сотень строковиків. З роками це число буде зменшуватись, адже навіть станом на зараз частка військовослужбовців строкової служби у порівнянні з контрактниками становить лише 15 %. Перші відправлення до війська тривають , а закінчаться вже 21 грудня.

Читайте також: У Рівному триває відправлення призовників до війська