Цього місяця у Рівному, Здолбунові та Вараші відбудуться волонтерські табори "Будуємо Україну Разом" (БУР).

БУР табір- це волонтерський будівничий табір в невеликих містах чи селах України, який залучає молодь з усієї країни до волонтерства. Він відбудеться у рамках програми "Мріємо та діємо". 

"БУР виник як волонтерська акція у 2014 році, що мала на меті відновити будинки, знищені війною на сході України. Проте, з часом, БУР перетворився на рух, що формує нову генерацію відповідальних українців, які творять зміни. Тому БУР – про будівництво, але не лише будинків, а мостів комунікації між українцями", - пишуть на сайті БУР табору.

Протягом 9 днів волонтери з різних куточків України, а також місцеві жителі зможуть разом створити комфортні умови для життя сім’ям, які цього потребують. Також кожного дня на волонтерів чекає освітня програма з лекціями, презентаціями можливостей для розвитку молоді, екскурсіями, майстер-класами та нетворкінгом.

Дати проведення таборів:

  • Здолбунів – 2-10 жовтня
  • Рівне – 9-17 жовтня
  • Вараш – 16-24 жовтня

Долучитись до БУРтабору можуть місцеві волонтери заповнивши анкету: https://form.typeform.com/to/E57kDMAe

Молодь може долучитись до осінніх таборів у інших регіонах України, заповнивши заявку на сайті: bur.lef.org.ua/volonteru

Зауважимо, що волонтером можна стати ЛИШЕ досягнувши з 16-ти років (до 18-ти – за письмовим дозволом від батьків). Проживання та харчування забезпечують організатори. Табори будуть проходити згідно з профілактичними та карантинними рекомендаціями МОЗ.

Читайте також: Школярам Рівненщини покажуть відеоурок про кібербулінг