Поблизу Рівного відбулись масштабні навчання рятувальників з усієї України. Відпрацьовували різні сценарії ліквідації наслідків автопригод та ділились досвідом з колегами. Подробиці, далі у сюжеті.

Поблизу Рівного, сьогодні, 30 вересня відбулись маштабні міжнародні навчання RescueDays. В тренуванні взяли участь рятувальники з усієї України. Його головна мета - підготувати підрозділи до виконання завдань з ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод.

Спочатку вогнеборці ліквідували ДТП з витоком хімічно-небезпечної речовини, далі - транспортували потерпілого з важкодоступної місцевості всюдиходом "Богун". Потому, надзвичайники тренувались ліквідовувати наслідки дтп з подальшою пожежею на території АЗС.

Зменшити кількість постраждалих та загиблих під час автопригод. Таке завдання ставить міністерство перед рятувальниками. Адже останні, постійно залучаються до ліквідації наслідків таких подій - надзвичайники кажуть, отриманий досвід будуть далі передавати своїм колегам в районах.

На масштабному дійстві, яке до слова на Рівненщині проходить уже вдруге, були присутні і гості із столиці. Зокрема, очільник державної служби надзвичайних ситуацій та заступник міністра МВС. Вони урочисто нагородили рятувальників Рівненщині та вручили сертифікати на службові квартири. Також подарували дві новенькі пожежні машини для рівненського управління.

За словами очільника ДСНС, міжнародні навчання за участі підрозділів з усієї країни проводять на Рівненщині, бо тут є спеціальна база, де зосереджена усе необхідне обладнання та техніка для відпрацювання тих навичок, які згодяться вогнеборцям на практиці.

Читайте також: На Рівненщині відбудуться три волонтерські табори