За пів години до початку сесії міської ради, під будівлею влаштували одразу два мітинги. Першими прийшли вчителі та батьки учнів музичної школи. Одночасно пікетували і ошукані вкладники, які придбали квартири у ЖК "Ріверсайд". Хто що вимагав та як відреагувала міська влада - знає Анастасія Ковальчук.

За пів години до початку сесії міської ради під будівлею зібралися рівняни. Влаштували одразу два мітинги. Один стосувався проблем житлового комплексу, інший навчального закладу. Це батьки учнів музичної школи №1 імені Миколи Лисенка. Вимагають негайно приступити до відновлення будівлі школи на 16 липня. Адже нагадаємо, її закрили на ремонт і заклад переїхав на Відінську у приміщення колишнього гуртожитку.

Як пояснює директор, міська влада вирішила робити реконструкцію. Проте, батьки та педагоги за капітальний ремонт. На сесії Рівнеради депутати внесли зміни в документацію щодо музичної школи №1. Слово “реконструкція” замінили на “капітальний ремонт”. А ось проблему із житловим комплексом "Ріверсайд" вирішити буде значно складніше, якщо це взагалі можливо. Ці люди ошукані вкладники. Декілька років тому вони витратили сотні тисяч гривень на зведення будинку, де вони придбали квартири. Пані Алла заплатила 26 тисяч доларів. Забудовник зник, а люди житло не отримали.

Як пояснюють вкладники, влада може розірвати договір оренди із забудовником. Адже він на 50 років взяв землю в оренду у міста. З відповідною вимогою вкладники і прийшли під стіни сесійної зали.

Вкладникам надали слово під час сесії. Вони попросили створити депутатську комісію, яка допоможе розібратися в ситуації. Як виявилося, міська влада вже зустрічалася із забудовником. Близько місяця тому.

За словами Віктора Шакирзяна, забудовник пообіцяв знайти інвестора і напрацювати механізм, аби відновити будівництво. Проте подібні ситуації в Рівному вже були. Ця ж компанія зводила ще три об'єкти в місті, де також затягнулося будівництво. Попередня міська влада таки знайшла інвестора, який вже завершив роботи і здав квартири в експлуатацію. Чи впорається Олександр Третяк і Віктор Шакирзян з цим завданням?

Читайте також: Рівнерада підтримала зупинку будівництва кіосків на Київській