У стінах дірки, а у кімнатах ростуть дерева. Старий занедбаний будинок отримав від держави, сирота з Гощанської громади. У ньому не проживає бо хата у аварійному стані. Житло знімає. Втім звідти вже виганяють, а йти у старий будинок неможливо бо він просто валиться. Хлопець має родину, на утриманні троє неповнолітніх дітей. Куди подітись напередодні зими - люди не знають. Анна Яцук продовжить.

Це Микола. Йому 28 років. Частину цього старого аварійного будинку отримав як житло, для дитини сироти.

У будинку немає жодних комунікацій. У стінах наскрізь дірки, гнила стеля та підлога.

Микола проживає у селі Тучин. З 2009 року стояв на черзі на житло бо сирота. Частину цієї древньої хати, йому багато років пропонували у сільській раді. Щоправда не наполягали адже розуміли, що будинок старий. Микола все ж погодився. Бо жив з тіткою, а хотів мешкати окремо. Планував привести будинок до ладу. Але за що не візьмись - все валиться - будувати нове не має коштів.

Дана хатина 35 років стояла пусткою. Останньою тут жила матір пані Антоніни.

А далі це житло почали роздавати дітям сиротам, розповідає Віталій Дубич. Живе на даній вулиці з дитинства.

Марія - дружина Миколи. Мають чотиримісячну доньку, а також ще двох неповнолітніх дітей, від першого шлюбу жінки. Чоловік перебивається заробітками, жінка у декретній відпустці. Родина знімає будинок. Але звідти їх виселяють бо немає коштів для сплати.

Старий будинок Миколі виділила у 2020-му році, Тучинська сільська рада. Чоловік тоді був третій у черзі на житло. Зараз Микола просить аби стару хатину у нього забрали, взамін дали кошти або обміняли на будинок, придатний для життя.

За допомогою до юристів, Микола Квавчук вже звернувся. Останні кажуть, вихід наразі один.

У протилежному випадку - подавати до суду за захистом своїх прав. Наразі Микола та Марія Кравчуки думають куди їм подітись. З орендованого житла, за 2 тижні повинні з'їхати. А куди - не знають. Бояться на порозі зими - опинитись на вулиці з дітьми.

Читайте також: Сарненська ЦРЛ не прийматиме ковідних пацієнтів