Чи доведеться платити за тепло майже вдвічі більше ? - нині саме це запитання чи ненайбільше турбує рівнян. Теплоенерго пропонує тариф в понад 3 700 гривень за гігакалорію. Міські чиновники його вважають завищеним та необгрунтованим. Які суми чекати рівнянам в платіжках - далі у сюжет

Які суми будуть у нових платіжках за тепло? Нині це питання турбує рівнян чи ненайбільше. Володимир Маркович в будинку живе сам. Каже - має пенсію в 3 тисячі гривень, приблизно на таку ж суму йому приходять і платіжки. Рятує чоловіка лише житлова субсидія.

Нині мешканці Рівного загалом заборгували за тепло понад 130 мільйонів гривень. Голова ОСББ "Червоногірське" Анатолій Лащук каже, наразі ситуація з оплатою платіжок у мешканців його будинку не критична. Проте , є ті хто винен кругленьку суму. В зоні ризику - здебільшого пенсіонери.

Зі стартом нового опалювального сезону, споживачів в платіжках чекатиме неприємний сюрприз. Якшо раніше ціна за гігакалорію становила трохи більше однієї тисячі дев'ятисот гривень. То тепер Рівнетеплоенерго пропонує майже вдвічі більший тариф - 3700 за гігакалорію. Директор підприємства зауважує - близько 60% складової ціни - це газ. Далі в тариф входить заробітна плата працівників, ремонтні роботи, податки та амортизація. Каже - якщо ціна буде меншою, чимось доведеться пожертвувати.

Міські управлінці з цим не згодні. Кажуть цифри перевірять, а тариф відкорегують. Чи буде він значно менший від запропонованого?- наразі невідомо.

Виходить цікава ситуація. Центральні органи виконавчої влади - зняли із себе відповідальність за ріст тарифів на тепло, переклавши її на місцеве самоврядування. А воно в свою чергу не може знайти консенсусу з підприємством, яке відповідає за виробництво та постачання тепла у оселі рівнян. Його ціна зросте, проте на скільки - невідомо, навіть за трохи більше як 2 тижні до старту опалювального сезону. Можливо, на це запитання дасть відповідь міський голова. Звісно, коли повернеться зі свого міжнародного турне.

Читайте також: Сарненська ЦРЛ не прийматиме ковідних пацієнтів